Rabu, Januari 27, 2010

INDAHNYA PERNIAGAAN DARI SUDUT ISLAM

GOLD POWER SEMINAR - KHAS !!!

INDAHNYA PERNIAGAAN DARI SUDUT ISLAM
OLEH: AS-SHEIKH USTAZ AZHAR TUARNO
- IMAM BESAR MASJID NEGARA
- PANEL PENASIHAT, KEBAJIKAN & KEPENGGUNAAN ISLAM UPTREND2U PPIM.



KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG LEBIH JELAS. TQ!

KURSUS N.E.W PENANG

KEPADA ANDA YANG MEMPUNYAI RANGKAIAN DI UTARA, DAFTAR BIZ-PARTNER ANDA MASUK KURSUS INI. PELBAGAI TAKTIK, TEKNIK, SKILL AKAN DIKONGSIKAN DENGAN ANDA. NEW ADALAH PLATFORM UNTUK ANDA MENJANA PENDAPATAN RM20,000 PERTAMA ANDA. SILA DAFTAR DENGAN HQ ATAU SMS KEPADA SAYA. OK?



SILA KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG LEBIH JELAS. THANKS!

Selasa, Januari 26, 2010

UPTREND2U™ NEWSLETTER

Kepada anda yang ingin tahu perkembangan uptrend2u, klik link di bawah ini untuk membaca UPTREND2U™ NEWSLETTER. Update your info.. thanks!!!

http://www.uptrend.com.my/uptrend.aspx?name=newsletter09

20 TERKAYA DI DUNIA

Majalah Forbes baru sahaja mengeluarkan senarai Billionaire yang terbaru 2009. Baiklah, mari kita lihat senarai terkini Billionaire di dunia..

1. Bill Gates (AS$40 bilion – Microsoft – Amerika Syarikat)
2. Warren Buffett (AS$37 bilion – Berkshire Hathaway – AS)
3. Carlos Slim dan keluarga (AS$35 bilion – Telecoms – Mexico)
4. Lawrence Ellison (AS$22.5 bilion – Oracle – AS)
5. Ingvar Kamprad dan keluarga (AS$22 bilion – Ikea – Sweden)
6. Karl Albrecht (AS$21.5 bilion – Aldi – Jerman)
7. Mukesh Ambani (AS$19.5 bilion – Petrokamia – India)
8. Lakshmi Mittal (AS$19.3 bilion – Besi – India)
9. Theo Albrecht (AS$18.8 bilion – Aldi – Trader Joe’s – Jerman)
10. Amancio Ortega (AS$18.3 bilion – Zara – Sepanyol)
11. Jim Walton (AS$17.8 bilion – Wal-Mart, AS)
12. Alice Walton (AS$17.6 bilion – Wal-Mart – AS)
13. Christy Walton dan keluarga (AS$17.6 bilion – Wal-Mart, AS)
14. S. Robson Walton (AS$17.6 bilion – Wal-Mart AS)
15. Bernard Arnault (AS$16.5 bilion – LVMH – Perancis)
16. Li Ka-shing (AS$16.2 bilion – Hong Kong)
17. Michael Bloomberg (AS$16 bilion – Bloomberg, AS)
18. Stefan Persson (AS$14.5 bilion – Hennes and Mauritz, Sweden)
19. Charles Koch, (AS$14 bilion – Pembuatan, Tenaga – AS)
20 David Koch (AS$14 bilion) – Pembuatan, Tenaga – AS)


Nasihat Warren Buffet
Ok.. ini pula kata-kata Warren Buffet tentang pengurusan kewangan. Bagi mereka yang tidak mengetahui siapa itu Warren Buffet?..

Warren buffet ialah orang kedua terkaya di dunia dan beliau adalah pemilik kepada syarikat pelaburan, Berkshire Hathaway. Purata % keuntungan yang diperolehi oleh syarikat beliau setiap tahun ialah sebanyak 34%. setahun Syarikat pelaburan beliau ini adalah syarikat pelaburan yang terbaik di dunia… (Itu yang saya hairan suatu ketika dulu.. macam mana syarikat pelaburan “swisscash” boleh beri keuntungan 300% setahun? Sedangkan syarikat pelaburan terbaik dunia pun hanya mampu beri 34% je.. oh!)

Berikut ialah nasihat dari Warren Buffet

Bekerja Keras : Semua kerja keras akan membawa kepada keuntungan, tetapi jika “cakap sahaja” , akan membawa kepada kemiskinan.

Kemalasan : Orang yang tidur akan hanyut dibawa arus

Pendapatan : Jangan sesekali bergantung kepada hanya satu sumber pendapatan. Sekuang-kurangnya, buatlah pelaburan sebagai pendapatan kedua anda.

Perbelanjaan : Jika anda membeli sesuatu yang anda tidak perlukan, kelak, anda akan menjual sesuatu yang anda perlukan.

Simpanan : Jangan menyimpan apa yang tinggal selepas berbelanja. Berbelanjalah selepas apa yang tinggal selepas menyimpan.

Pinjaman : Si peminjam akan menjadi hamba kepada si pemberi pinjaman (Original : It’s no use carrying an umbrella, if your shoes are leaking)

Perakaunan : Tiada gunanya bawa payung jika kasut anda bocor.

Audit : Hati-hati dengan perbelanjaan kecil. Kebocoran kecil boleh menyebabkan sebuah kapal yang besar boleh karam di lautan.

Pengambil Risiko : Jangan seskeali menguji kedalaman sungai menggunakan kedua-dua kaki anda.

Pelaburan : Jangan masukkan semua telur anda dalam satu bakul.

4 TAHAP KEKAYAAN


Satu lagi info menarik dari buku “The Secret Of Self Made Millionaire” tulisan Adam Khoo, ialah mengenai 4 tahap kekayaan.

1) Kestabilan Kewangan
Tahap kestabilan adalah tahap pertama di alam konteks ukuran kekayaan. Pada tahap ini, anda sudah memiliki kedudukan kewangan yang stabil. Maksud kewangan yang stabil ialah, anda masih boleh menyara kehidupan anda selama 6 bulan jika anda berhenti kerja pada waktu ini. Pendek kata, jika perbelanjaan anda sebulan ialah RM2,000… dan anda sudah mempunyai simpanan sebanyak RM12,000. Maka anda sudah mencapai tahap pertama kekayaan ini, iaitu, kestabilan.

2) Keselamatan Kewangan
Pada tahap ini pula, anda sudah mempunyai nilai aliran tunai yang positif yang dapat menampung perbelanjaan keperluan asas kehidupan anda. Pendek kata, anda sudah boleh berhenti kerja dan pendapatan pasif income anda sudah boleh menampung gaya hidup anda yang asas. Tetapi jika anda tidak mahu berhenti kerja, hasil pendapatan daripada perkerjaan makan gaji anda itu, anda boleh gunakan untuk menambahkan lagi portfolio pelaburan anda yang seterusnya akan membesarkan lagi nilai “cash flow” bulanan anda.

3) Kebebasan Kewangan
Kita sering mendengar perkataan “kebebasan kewangan”.. tetapi apakah sebenarnya yang dimaksudkan dengan kebebasan kewangan?. Menurut Adam khoo, anda mencapai tahap kebebasan kewangan apabila, pasif income yang terhasil daripada aset serta pelaburan anda.. mampu menampung perbelanjaan gaya hidup anda “pada masa kini”. Sudah tentunya, ianya agak subjektif.. setiap orang mempunyai definasi yang berbeza tentang definasi “Gaya Hidup Masa Kini”. Walau apa-apa pun, pada tahap ini anda sudah boleh berhenti kerja dan hidup dengan kehidupan anda yang sederhana pada masa kini (berbanding pada tahap “keselematan kewangan”, anda hanya boleh hidup pada tahap yang asas-asas sahaja.

4) Rezeki Melimpah-ruah (Financial Abundance = Kelimpahan Kewangan?)
Di tahap ini… anda sudah boleh berhenti kerja dan goyang pinggul kaki dirumah sahaja… anda kini hidup di dalam gaya kehidupan yang anda idam-idamkan. Rumah banglo 5 tingkat (pergh!), swimming pool beserta ikan dolphin (fuyoo), keta BMW 7 ketul (waaaahh), helikopter 2 biji (gulp) serta isteri 4 orang beserta 7 orang anak setiap seorang ( ho! ho! ho!)..

Tapi, pada kebiasaannya, orang yang sudah mencapai tahap ini, jarang sekali berhenti kerja dan hanya duduk rileks-rileks goyang pinggul. Mereka akan terus bekerja.. tetapi, mereka bekerja bukan kerana duit. Tapi kerana mereka memang minat melakukan perkara tersebut.
Itulah serba sedikit info yang dapat dikongsikan bersama anda. SO.. boleh renung-renungkan, anda di tahap mana?

Kalau nak lebih puas hati.. mungkin anda boleh baca sendiri buku karangan Adam Khoo yang berjudul “The Secret Of Self Made Millionaire” ini, boleh dapatkan secara online di website MPH..

DARI KOSONG SAMPAI JADI JUTAWAN. ZERO TO HERO !!!

Kemiskinan adalah jenayah yang paling kejam. – Mahatma Ghandi

Sememangnya tepat sekali kata Mahatma Ghandi. Beritahu saya, siapa yang berada dalam kemiskinan suka dengan cara hidup mereka? Saya yakin 100% tidak ada orang yang gembira apabila kehidupannya dibelenggu dengan masalah kemiskinan, sentiasa berada dalam kesempitan wang, tidak memiliki apa-apa, hidup sentiasa kekurangan dan pelbagai masalah lagi.

Jika anda lihat, kebanyakkan latar belakang jutawan-jutawan ini berada di tahap kemiskinan sewaktu mereka kecil. Contohnya, Oprah Winfrey, Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary dan ramai lagi. Namun kemiskinan tidak menghalang mereka dari mengorak langkah untuk berjaya dan ianya terbukti kini. Jadi kemiskinan bukanlah punca untuk seseorang itu gagal dalam hidup atau tidak boleh menjadi jutawan.

Peluangnya begitu banyak untuk berjaya dan menjadi jutawan. Semuanya bergantung kepada anda, mahu atau tidak. Paling menyedihkan, ramai tahu peluang-peluang ini, tetapi mereka tidak lakukannya ataupun lakukan dengan sambil lewa. Rata-rata, apabila saya menanyakan soalan kepada remaja sebaya saya: Are you want to be millionaire? Pasti jawapan mereka: Yes! Mereka tahu destinasi mereka tetapi mereka tidak melakukan apa-apa. Jalan sudah tersedia, hanya menunggu mereka untuk kecapi.

Paling penting, tukar kepercayaan dan keyakinan anda terhadap diri anda sendiri, barulah perubahan yang drastik akan membawa anda ke arah kejayaan. Tetapi, bukan senang untuk menukarkan kepercayaan dan keyakinan yang telah berada di dalam diri sejak azali sekelip mata. Kalau semudah ABC, sudah pasti ramai yang kaya berbanding miskin di dunia ini. Anda perlukan sokongan dan mentor untuk membimbing anda ke arah matlamat anda. Dan pasti, anda tidak boleh bergerak berseorangan…

JANGAN BERGAUL DENGAN ORANG NEGATIF !!!

Salam semua!

Ini amaran saya kepada sesiapa yang ingin berjaya:

JANGAN BERGAUL DENGAN ORANG NEGATIF!

Biarkan golongan ini membuat persatuan sendiri dan biarkan mereka dengan cas-cas negatifnya. Kadang-kadang saya gelarkan golongan ini sebagai LOSER! Mungkin gelaran itu terlalu kasar tetapi itu yang sepatutnya. Saya minta maaf jika ada sesiapa yang tersinggung dan terlalu sensatif di sini. Jadi sesiapa yang tak sedar lagi, simbah muka anda dengan air sejuk dan ikut saya di dunia yang realiti ini.

Banyak sangat loser di semua tempat, tak kira anda buat apa sekali pun, anda tetap akan berjumpa dengan loser-loser ini. Orang yang selalu bersungut, merungut, mengeluh, menyalahkan orang lain, iri hati dan mengalah apabila baru beberapa minggu mencuba. Yang paling seronok, mereka akan selalu cakap, ‘Program ini tak betullah. Bisnes ini tipu la. MLM ini scam la.’ dan macam-macam.

Jadi, mula dari saat ini, bergaulah dengan orang yang berfikiran positif, para-para jutawan, pemimpin-pemimpin yang hebat dan bakal usahawan yang terbilang, cemerlang dan gemilang! Ingat, pendapatan anda adalah purata pendapatan 6 orang kawan anda. Jadi, jika anda berkawan dengan 6 orang jutawan.. Sudah pasti anda akan menjadi jutawan.

Let the losers mingle with the other losers. You’re better than that.

BERTAHANLAH UNTUK MEMBINA KEKAYAAN DALAM MLM!

Assalamualaikum,

Seringkali kita mendengar ayat ini:
Saya dah join 5 jenis MLM, tapi tak ada satu pun yang berjaya, buat penuh sales kit aje dalam stor saya, MLM ni tak boleh buat saya kaya!

Oh, dahulu hati saya terguris mendengar ayat ini. Tetapi sekarang tidak lagi kerana saya dah dengar ayat ni dari ribuan orang Melayu. Beginilah dahsyatnya persepsi mereka tentang MLM di Malaysia.

Balasan untuk ayat tadi ialah – Ada banyak faktor menyebabkan anda belum berjumpa MLM yang boleh buat anda berjaya/ kaya ANTARANYA:

1) Kelima-lima MLM tu tak genuine dari segi produk (boleh buat repeat sale tak produk tu? Adakah produk tu berguna ALL TIMES for EVERYBODY?), pelan pemasaran (ada royalti dan bonus organisasi tak MLM tu? Jika ya, that MLM can make you RICH friend!) dan adakah syarikat itu benar-benar kukuh dari segi kewangan dan sistem? So, lepas ni kalau nak join mana-mana MLM, study dahulu perkara-perkara penting ini. Jangan lihat bakal upline naik Mercedes, awak terus sign jadi ahli J.

2) Kalau lah PRODUK, PELAN PEMASARAN, SYARIKAT dan SISTEM syarikat MLM tu dah cantik, dah molek, dah terbukti bagus, TETAPI anda masih lagi tak berjaya, tak kaya-kaya maksudnya siapa yang salah? Yang salah ialah ’MYSELF’. Ingat, nak jadi businessman yang pro, jangan sekali-kali menyalahkan orang lain atas kegagalan kita. Ia akan menampakkan lagi kebodohan kita dalam menjalankan perniagaan.

3) Kalau ada yang mengeluh dah join berpuluh MLM tetapi masih tak berjaya, cuba tanya mereka semula, dah berapa lama anda bertahan dalam satu-satu jenis MLM tu? Yes, as what has been expected, mereka hanya sertai MLM yang kononnya buat mereka gagal tu tak sampai 1 TAHUN pun. Ya, baru 3 bulan, 6 bulan dah give up. Baru 9 bulan tak dapat jual produk, tak dapat cari networking, dah isytihar diri gagal dan mula mencari MLM lain. Mula memburukkan MLM yang kononnya buat mereka rugi dan gagal tu. Cuba fikirkan dalam masa yang singkat dalam sesuatu MLM, berapa banyak ilmu yang boleh anda pelajari? MLM adalah tempat untuk BELAJAR mengendalikan bisnes yang sebenar, tempat buat EKSPERIMEN tentang kemahiran dan bakat kita berniaga & akhirnya tempat MEMBINA KEKAYAAN. Semua ini perlukan masa bergantung dengan usaha & strategi anda. MLM mudah sahaj tetapi anda kena lakukan dengan cara yang betul "practice the right way make perfect". Sebab itu, sesiapa yang serius & sabar dalam MLM, orang ini Insyaallah akan berjaya membina kekayaan. Jadi, kenalah sabar dan tabah.

Wassalam.

RAHSIA MLM

Dalam artikel tips MLM kali, saya akan kupas satu perkara yang saya rasa betul-betul penting di dalam perniagaan MLM. Ramai yang gagal atau putus asa disebabkan perkara ini. BINA PERNIAGAAN MLM YANG MEMPUNYAI JUALAN BERULANG!

Tiada jualan ulangan, maka anda tidak menjalankan perniagaan ini sepenuhnya. Apabila anda menaja, anda cuma mendapat bonus tajaan sekali, tetapi menghasilkan pengguna setia, akan dapat pendapatan yang tetap setiap bulan.

Perkara ini mudah, tetapi ramai yang terlepas pandang. Kebanyakkan orang yang saya lihat, apabila mereka menyertai sesuatu MLM, mereka terus berfikir: bagaimana untuk membesarkan rangkaian, berapa wang yang akan mereka perolehi nanti dan bagaimana untuk saya mencapai pangkat yang tinggi! Sedangkan perkara yang asas di dalam MLM mereka tidak kuatkan, bagaimana pula mereka untuk mencapai kejayaan secara berterusan.

Saya sering mengingatkan rakan kongsi saya, buat langkah demi langkah. Jangan terus naik pangkat dan terus dapat duit yang banyak! dan selang beberapa bulan, terus tiada pendapatan!
Bagi saya, di dalam MLM, bukannya kereta yang anda pandu sekarang jadi ukuran. Bukannya bonus anda, Bukannya pangkat anda. Tetapi berapa orang pemimpin yang dapat anda lahirkan di dalam organisasi anda. Berapa orang yang anda telah buat perubahan di dalam kedudukan ekonomi mereka.

3 cara yang boleh anda aplikasikan:

1- Bina ‘askar’ sebagai pengguna
2- Kemudian, lahirkan satu batalion pengedar daripada askar tersebut 3- Kemudian, lahirkan satu pemimpin dalam satu batalion tersebut


Rahsia MLM Posted by Najib Mohamed under Tips MLM

MLM MAMPU MENJANA 1 JUTA PERTAMA ANDA!

Menjadi pengedar MLM merupakan pengalaman paling berharga dan paling indah buat saya. Saya sentiasa menetapkan matlamat untuk menjana 1 juta pertama saya melalui perniagaan MLM ini (anda juga harus menetapkan matlamat anda dalam apa jua perniagaan sekali pun). Menjalankan perniagaan dalam MLM amat mudah asalkan kita menggunakan sistem yang betul dan diduplikasi oleh ahli dalam rangkaian kita. Antara perkara yang saya amalkan ialah:

Berhubung rapat dengan mentor anda
Sentiasa dekati kumpulan-kumpulan upline anda yang mampu menjadi mentor yang bagus tanpa rasa segan dan timba seberapa banyak ilmu daripada mereka. Tiru cara mereka bekerja, berucap dan berniaga. Anda telah melabur sebagai pengedar MLM, maka sememangnya menjadi kewajipan upline untuk membantu anda dalam bisnes ini. Jikalau terdapat masalah, berhubung terus dengan upline. Semakin lama anda berhubung dengan upline, mahu tak mahu keyakinan dan pencapaian anda dari segi pendapatan dalam bisnes ini akan semakin luar biasa bagus!

Bina kumpulan pengguna produk anda!
Kekalkan kesetiaaan pengguna dan cari pengguna baharu setiap hari. Siapakah kumpulan pengguna produk anda ? Mereka ialah kumpulan yang tidak mahu menjalankan bisnes. Jangan buat kesilapan yang seringkali dilakukan oleh kebanyakan pengedar: mula-mula anda jual kepada kumpulan ini, kemudian anda cuba naik taraf (upgrade) mereka menjadi pengedar. Hasilnya: anda akan menakutkan golongan pengguna ini menyebabkan mereka menjauhkan diri daripada anda. Mengapa hal ini berlaku? Kerana mengikut kajian, dalam dunia ini, 90% populasi manusia ialah jenis ’tak mahu menjual’ tetapi mereka merupakan pembeli yang bagus. Manakala hanya 10% manusia benar-benar ’suka menjual’. Jadi, jangan jejaskan perhubungan anda dengan 90% populasi manusia yang suka membeli ini. Sebab itulah, dikatakan 9 daripada 10 pintu rezeki datangnya daripada perniagaan! Jangan buang masa memaksa kumpulan 90% ini berniaga sebaliknya mari kita cari 10% lagi yang amat ’suka menjual’ untuk menjadi pengedar aktif. Jadi, dari manakah datangnya kata-kata karut bahawa pasaran Malaysia sudah tepu dengan produk anda? Sudahkah anda kongsi kebaikan produk anda dengan 90% (23 juta) orang rakyat Malaysia?

Konsisten, konsisten dan konsisten!
Dalam mana-mana bisnes pun, kita perlu konsisten. Hatta menjual pisang goreng di tepi jalanpun perlu hari-hari buka gerai. Begitu juga dalam bisnes MLM (malahan mana-mana bisnes pun). Konsisten dalam berkongsi kebaikan produk, konsisten dalam menjalankan follow-up kepada para pengguna dan paling penting gunakan produk anda setiap hari! Tetapkan matlamat kepada diri sendiri bahawa anda memberi masa kepada diri sendiri selama 2,3 atau 4 tahun untuk menjadi jutawan MLM. Jangan jalankan bisnes ini untuk ’test market’ untuk sekadar ’balik modal’. Jalankan perniagaan ini kerana anda adalah businessman yang komited dan akan menjadi jutawan MLM! Kesemua perniagaan ada cabaran dan halangan. Jadi, hadapinya dengan profesional dan dapatkan bantuan mentor anda.

Sedia belajar
Inilah perkara yang paling sukar untuk dilakukan oleh kebanyakan pengamal MLM iaitu belajar. Masalahnya ialah apabila dalam hati mereka ini seringkali melaungkan satu slogan pemusanah motivasi iaitu ”I know that..!”. Mulai hari ini, tukar slogan ini kepada ”I want to know more…!” setiap kali BOP atau program-program dijalankan oleh leader anda. Contohnya kalau anda ingin naik pangkat dengan kenaikan gaji RM20 setahun sahaja pun (bekerja makan gaji) anda perlu hadiri kursus-kursus dan mengambil peperiksaan yang memecahkan kepala! Bagaimana pula kalau anda ingin menjadi seorang businessman yang bakal menjadi seorang jutawan? Haruslah dibayar dengan begitu banyak pengorbanan (keluar dari zon selesa) iaitu kesediaan mahu belajar dan jangan bermalas-malasan di rumah!

Beza menjual dan berkongsi
Ada antara kita malu berkongsi kebaikan produk kepada orang ramai di luar sana. Dalam hati selalu berkata ”Dengan siapa aku nak jual produk aku ini?”. Mulai hari ini tukar ayat ini kepada ”Dengan siapa aku nak tunjukkan peluang untuk sihat dan menjana pendapatan lebih ni?”. Inilah bezanya antara menjual dan berkongsi. Jika niat kita ingin menjual, kita akan kelihatan seperti salesman. Jikalau niat kita ingin berkongsi kebaikan, kita akan kelihatan seperti seorang businessman. Kedua-kedua situasi ini akan memberikan dua body language yang berbeza tanpa kita sedari! Dalam MLM, produk kita amat eksklusif maka cara kita berkongsi juga adalah secara profesional dan jujur. Jangan sekali-kali malu atau takut untuk memperkenalkan produk anda kepada orang di luar sana kerana sudah tentu produk anda amat berkualiti! Jadi, apa yang nak ditakutkan atau dimalukan menjadi pengedarMLM ?

Kesimpulannya, belajarlah dan selidiklah rahsia bagaimana leader-leader anda bertahan cukup lama dengan penuh cabaran dalam sesebuah syarikat MLM. Peringatan, jauhkan diri anda daripada mereka yang seringkali melaungkan kata-kata mengarut untuk melemahkan semangat anda dalam perniagaan ini. Sebaliknya dekatkan diri anda kepada mereka yang berfikiran positif dalam perniagaan ini. Ingat, mengikut kajian, pendapatan kita adalah purata pendapatan 6 orang kawan-kawan rapat kita! Jadi, berkawanlah dengan mereka yang berfikiran positif! Kerana hanya orang yang berfikiran positif mampu menjadi jutawan MLM!

MLM MAMPU MENJANA 1 JUTA PERTAMA ANDA!
Posted by Ain Jamil under Tips MLM

Selasa, Januari 05, 2010

GOLD POWER BERSIRI MCM HJ. SYAHAIRI AMIR

GOLD POWER BERSIRI (5 SIRI) "HEBAT & BERJAYA"
OLEH : MCM HJ. SYAHAIRI AMIR



SILA KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG LEBIH JELAS. DATANG BERAMAI-RAMAI TUNTUT ILMU TUHAN...

Sabtu, November 21, 2009

PROJEK 757 $$$ - VIDEO CLIP UNTUK BUAT "PROSPECTING"

"PROJEK 757 $$$"
MILLIONAIRE IN THE MAKING
WE'RE THE NEXT MILLIONAIRE

**ini adalah video prospecting saya yang terkini. Insyaallah, akan menyusul lagi video clip prospecting terbaru utk dijadikan prospecting online. saya akan cipta khas untuk kegunaan BIZNET SUCCESS TEAM! Tunggu kemunculannya...

saksikan video clip ini sampai habis.. Kita adalah JUTAWAN SENYAP UPTREND2U.. bye! TQ!

KENANGAN T.T.T PALING RAMAI PESERTA

TRAIN THE TRAINER (TTT)
BILANGAN PESERTA: 201 ORANG
MEREKA ADALAH "MILLIONAIRE IN THE MAKING"


Sabtu, Oktober 24, 2009

GOLD POWER SEMINAR - "BERMULA DENGAN HEBAT"

SALAM KEJAYAAN UNTUK ANDA SEMUA...
Siri GOLD POWER SEMINAR - "BERMULA DENGAN HEBAT"
Oleh: MCM TN. HJ. SYAHAIRI AMIR (NATIONAL SPEAKER & TRAINER).

LOKASI: WISMA UPTREND2U - DEWAN EXCELLENT 1 (LEVEL 3)
JAM: 9.00 MALAM

**(Sila klik gambar untuk paparan jadual yg lebih jelas)

SIRI PERTAMA (21 OKTOBER - RABU)
Tajuk: ROADMAP TO SUCCESS - KEJAYAAN TERBUKTI.

SIRI KEDUA (23 OKTOBER - JUMAAT)
Tajuk: HYBRID PLAN & STUCTURE POWER RM20,000 !!!

SIRI KETIGA (26 OKTOBER - ISNIN)
Tajuk: TABLE TALK... SUSAH SANGAT KE ???

SIRI KEEMPAT (28 OKTOBER - RABU)
Tajuk: CLOSING JOIN??? CLOSING PLATINUM??? INILAH CARANYA...



klik pada gambar di bawah!


"UPGRADE YOUR KNOWLEDGE"
DATANG BERAMAI-RAMAI!!! BAWA BERSAMA RANGKAIAN ANDA. SEBARKAN BERITA BAIK INI...

Jumaat, Oktober 23, 2009

PILIHAN KITA ADALAH PILIHAN YANG 300% TEPAT !!!

SAUDARAKU.. PILIHAN KITA SUDAH TEPAT! BUKTINYA JELAS DEPAN MATA. BIAR APA ORANG KATA, SESUNGGUHNYA MEREKA TIDAK MENGETAHUINYA... SESIAPA YG BERUSAHA KERAS, PASTI DAPAT NIKMATI KEJAYAAN DI UPTREND2U.

KEJAYAAN & PERUBAHAN HIDUP KE ARAH LEBIH BAIK BUKANNYA SATU YANG MUSTAHIL. ASALKAN KITA ADA KEMAHUAN & KESANGGUPAN, INSYAALLAH ANGAN-ANGAN & IMPIAN KITA AKAN MENJADI KENYATAAN... SAKSIKAN TESTIMONI KEJAYAAN INI SEBAGAI "AURA KEJAYAAN" UNTUK KITA BERSAMA...



RM2 JUTA SETAHUN !!!! ALLAHU AKBAR!!! ANAK BANGSA KITA SENDIRI DAPAT RM2 JUTA SETAHUN!!! SUBHANALLAH...KALAU CERITA KAT ORANG, ORANG AKAN KATA TAHYUL DAN TIPU. SESUNGGUHNYA MEREKA TIDAK MENGETAHUINYA... ASAL USUL 3 ANAK MUDA INI ADALAH:
(1) ROYAL MEC TN. HJ. CIKGU AMIR - GURU TEKNIK
(2) ROYAL MEC DR. TN. HJ. ROSHIDI - PERNAH MUFLIS
(3) ROYAL MEC EN NOOR AZMI 001 - BEKAS PEKERJA BANK...

TOP 9 INCOME TERTINGGI. LUAR BIASA!!! SANGAT-SANGAT LUAR BIASA!!! PENDAPATAN MEREKA MENCECAH JUTAAN RM DALAM MASA 1 TAHUN.

RAMAI YANG TELAH MENJANA PENDAPATAN JUTAAN RM DALAM UPTREND2U INI. MEREKA DINOBATKAN SEBAGAI MILLIONAIRE EXECUTIVE CLUB (MEC).. SAKSIKAN!! TIADA YANG MUSTAHIL. ORANG BIASA BERPENDAPATAN LUAR BIASA! RM 1 JUTA !!!


ROAD TO MILLIONAIRE EXECUTIVE CLUB (MEC) - MEREKA JUGA TELAH BERJAYA MENJANA PENDAPATAN YANG LUMAYAN. AT LEAST MENCECAH SEBANYAK RM500,000. APABILA ANGKA ITU DICECAH, UPTRENDER AKAN DINOBATKAN SEBAGAI MILLIONAIRE CLUB MEMBER (MCM).

BUKAN GELARAN YANG DIIDAMKAN. TETAPI ANGKA RM500,000 YANG TELAH DIKECAPI, TELAH BANYAK MERUBAH KEADAAN MEREKA. TRANFORMASI INSAN BIASA MENJADI HERO KEBANGGAAN KELUARGA!

AMAT BERBALOI KAN SEKIRANYA USAHA YANG DIJALANKAN (PARTTIME @ FULLTIME) TIBA-TIBA, INCOME MENCECAH RM200,000 - RM300,000 SETAHUN! APA YANG AKAN BERLAKU PADA DIRI ANDA? ITULAH YANG DINIKMATI OLEH SAHABAT-SAHABAT KITA TU...HIDUP MEREKA BERTAMBAH BAHAGIA...

RAMAI ANAK BANGSA KITA YANG MENGUBAH KEHIDUPAN DAN SELESAIKAN MASALAH KAWANGAN MEREKA. LIHATLAH TUAN2 PUAN2.... MEREKA INI MENJANA PENDAPATAN RM100,000 DALAM MASA SETAHUN. EXCELLENT!!!

BUAT SECARA PARTTIME TIBA2 DALAM RM50,000 DALAM MASA SETAHUN! ISH!! MACAM DAPAT DURIAN RUNTUH KAN? SAKSIKANLAH! MEREKA BERJAYA MENJANA PENDAPATAN RM50,000! TAK KIRA SIAPA ANDA, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN YANG LUMAYAN BERSAMA KAMI..ANDA TENTUKANNYA!!!

D.U.I.T
>> DOA
>>> USAHA
>>>> ISTIQOMAH
>>>>> TAWAKKAL


GANJARAN HEBAT AKAN MENJADI MILIK ANDA... YAKIN DAN PERCAYALAH!!!!

Khamis, Oktober 22, 2009

ASAS MINIMA M.L.M MENGIKUT SHARIAH ISLAMIAH

ASAS MINIMA M.L.M MENGIKUT SHARIAH ISLAMIAH

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya
(seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. Ini kerana penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah.

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).

5. Tidak diwajibkan bagi si ahli menjual jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya.

6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?.

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya. Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

9. Menstruktur plan pemasaran di anatara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkonsgian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.


Rujukan:
Ustaz Hj Zaharuddin bin Hj Abd Rahman
Pensyarah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Panel Soal Jawab Agama, Majalah I, Terbitan Karangkraf Sdn Bhd

BIZ UPTREND HALAL or HARAM ??? HALAL INSYAALLAH...

Berikut adalah artikle yang dikarang yang Saudara Zainol Abideen. Beliau adalah salah seorang Blogger yang famous dan pernah diwawancara dalam Blog TV. Berdasarkan persoalan yang ditanya oleh salah seorang Uptrender dari Bangladesh, berikut adalah jawapan padat & ilmiahnya...



Sumber: http://mahaguru58.blogspot.com
Direct url: http://mahaguru58.blogspot.com/2009/08/uptrend2u-is-it-halal-or-haram-again.html


=========================================================

assalamu alaikum am yousuf rayhan from bangladesh. i joined in uptrend2u. is it halal or haram?

*********************************************************
My reply:

Wa'alaikumsalam Brother Yousuf.'

Uptrend2u is a networking business based upon the Multi Level Marketing system.

Such a business involves using the internet as a communications platform between the networkers using the www.ui2u.com business networking system.

It incorporates using the Information Technology and the conventional marketing of health products plus other goods which are halal and allowed by both our faith and the governments of our countries.

Everything is laid out in front without any forms of deception by the company involved.

Allegations of haram are heaped upon the business by those who consider themselves as experts of the Islamic Financing institutions by citing the high prices of the products being distributed exclusively by Uptrend Networks.

I ask you. If you were to go to a fancy high class restaurant or hotel and order a cup of coffee, how much would the price of that cup of coffee cost you?

Will it not be way much higher than what a roadside stall charges you?

Same way with Uptrend's products.

They are exclusively made using the best ingredients around and marketed within the company's networks where we as its exclusive agents trade between us, who knowingly come up with our capital and investment in the business networking system.

Did anyone force us?

Were we duped?

If you and I came into this business with our eyes open, knowing fully well as to how the business works and rewards its active members, then how does this business merit being categorized as haram?

Uptrenders who register themselves into this business only to make money perse without carrying out business network building activities have only themselves to be blamed when they do not earn the bonuses and returns from their investments.

This is an activity oriented business.

You have to actively present this business to others. Some will refuse, some might consider, some might join you.

Unless you yourself misrepresented the business model and promised your prospects or downlines returns without they doing anything, then is it fair to blame the company for the failure of such negligent or irresponsible Uptrenders?

You tell me!

I for one say that Uptrend is just another activity based business.

We can't pass the blame onto the company for what we fail to do as its business marketers.

Neither can any person who fails to understand how the MLM industry works easily pass a fatwa claiming that this is haram and that is not!

As Muslims, we are enjoined to do business for in business carried out honestly and with fair business practices and ethics lies the 9 out of 10 rezq that Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam promised us.

Non performing Uptrenders and the irresponsible fatwa spewers out there have only themselves to be blamed for failing to do what they need to?

The Uptrenders who fail to make money the halal way did not carry out their business building activities as what they are obliged to do and have no legal right to attack the company for their own screw ups.

This is a business. Straight and simple.

If one signs up and then just warms his or her butt without doing what they are expected to do which is to market the business to others, then please do us a favor and quit sniveling, grumbling that they have been conned!

No one has conned them but they themselves for believing in fairy tales of becoming filthy rich overnight.

You want to become rich overnight?

Then do your work and only if you have done as what the company has laid down its rules and regulations plus you have not cheated anyone by false promises of easy returns, then we have to consider the Qada and Qadar of our Taqdeer.

Not everyone who joins this or any other business is promised or guaranteed of success.

Life is a series of adjustments, isn't it?

If you have joined this business out of your own free will and not having been duped by your upline, then it is up to you to either do or quit this business if you are not comfortable with it in any way.

No one's forcing anyone here.

If you want to believe that this business or any other MLM business is not halal, then you have your right to call it a day and leave it to others to do as they wish?

It is Almighty Allah who knows as to who is carrying out his or her business the legitimate way and as to who is pulling a fast one on others.

Wabillahi Taufik Wal Hidayah.

Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

* I'm publishing this exchange in my blog as a reminder to all others who still keep questioning the halal haram aspects of this business which they joined for whatever reasons in the first place. I will not entertain anymore similar emails after this.

A last piece of advice to all those who have yet to join Uptrend.

Don't join this business if you don't feel like it.

Save us and yourselves the trouble of dissatisfaction and having to deal with your insecurities.

We do not have the luxury of time to babysit flip flops.

Spare us the agony of having to deal with half hearted ' want to get rich overnight' businessmen or businesswomen wannabes.

You think all those Uptrend2u millionaires got rich overnight?

Dream on! They had to slog it like hell over the years or months to make it. Depends on their business building methods and approaches. Some had it easy ; most had it hard.

How the hell do we expect to get our business booming when our downlines don't even pick up the phone, answer sms's or just do what they are expected to do?

Build their business network!!!

This is the last email about Uptrend2u halal or haram question, I am answering.

You either do this business on your own free will or please don't waste your time and ours.

Thank you.
Published by MAHAGURU58 at 6:48 AM

Sumber: http://mahaguru58.blogspot.com
Direct url: http://mahaguru58.blogspot.com/2009/08/uptrend2u-is-it-halal-or-haram-again.html

Selasa, Oktober 20, 2009

KONVOI MGU 2009

Jumaat, Ogos 28, 2009

SURAT PROSPECTING TERKINI

ASSALAMUALAIKUM PEMIMPIN BIZNET SUCCESS TEAM!
SURAT PROSPECTING Terkini Khas Untuk Anda!

(PAGE PERTAMA)



(PAGE KEDUA)



Kali ini saya upload contoh "SURAT PROSPEKTING" terkini yang saya buat. Insyaallah boleh memberi kesan yang positif kepada anda yang melakukannya! cara nak tabur surat ini seperti berikut:

1) Print (hitam putih adalah dicadangkan)
2) Potostat banyak2.. 300-500 set!
3) 2 helai ini disatukan menjadi satu surat. Maknanya, page pertama yg terstimoni. page kedua Sinaran cahaya rezeki. Stepler kan!
4) lipat seperti surat dan stepler.
5) Attack!!! bagi by hand 1 to 1 adalah yg terbaik.


so, tiada istilah takder flyer! macam2 cara kita boleh lakukan. Insyaallah saya sentiasa akan membantu anda untuk selesaikan masalah prospekting ini (jika anda rasa itu bermasalah la)

# bagi anda yang gunakan prospecting cara email, elok sangat attach surat prospek tu dan email kepada prospek anda. best!!! saya dah buat...best best best!!!!

soooo...selamat beramal...

## BULAN PUASA BULAN REZEKI. JANGAN DOK STOP BUAT PROSPECTING...

Jumaat, Ogos 21, 2009

SELAMAT BERPUASA DIBULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

UPTREND2U GO TO THE NEXT LEVEL

Salam Ramadhan Karim untuk anda semua...
Saksikan latest klip yang masih panas! Baru siap dibina jam 12.15pm tadi (21/08). Lepas ni akan ada banyak lagi klip yang bermanfaat untuk kegunaan kita semua. Saya percaya, dengan teknologi terkini, kita mampu mempercepatkan perkembangan perniagaan kita. Guna sebijak mungkin. Insyaallah, jika tanpa aral melintang, saya akan siapkan "TABLE TALK" Power video untuk kegunaan anda semua. Insyaallah, closing power tanpa perlu cakap banyak dengan prospek! Ok tak macam tu?

Selamat maju jaya!

BIZNET SUCCESS TEAM - GO TO THE NEXT LEVEL !!!

Khamis, Ogos 20, 2009

DON'T GIVE UP!!! TRY,TRY & KEEP TRYING UNTIL THE END...

Assalamualaikum Pemimpin Biznet Success Team "MILLIONAIRE IN THE MAKING"...

Saksikan video ini dengan minda yang beriman. Jika anda merasakan diri anda lemah, sudah pasti ada orang yang lebih lemah dari kita. Jika anda merasakan diri anda telah gagal, pasti ada orang yang lebih gagal dari kita. Jika anda merasakan diri anda telah hilang segalanya, pasti ada orang yg telah hilang segalanya acap kali. Oleh itu jangan merasa lemah & gagal! Selagi kita berusaha, sudah PASTI KEJAYAAN itu akan menjadi MILIK KITA. BELIEVE IN YOURSELF...

Inspirasi kepada kita semua. Jika beliau mampu lakukan segalanya, KENAPA KITA TIDAK ??? Ask yourself!!!

Biznet HEBAT!! Biznet POWER!! Biznet EXCELLENT!!

CARA PENCAPAIAN MATLAMAT (How To Achieve Your Goals)

Cara Mencapai MATLAMAT Anda

Bayangkan ketika Anda berjalan-jalan ke Hyper-Supermaket yang menjual segala barang-barang. Dari sekecil-kecil barang sehinggalah sebesar-besarnya. Anda akan melihat bahwa setiap barangan samada yang bersaiz besar atau kecil, semuanya memiliki satu benda yang sudah dikenalpasti umum iaitu - memiliki TANDA HARGA! (Tag Price).

Untuk membeli barangan itu, anda perlu melakukan dua perkara:

(1) Tentukan benda apa yang anda inginkan
(2) harus bersedia dan mampu membayar harga yang tercantum pada tanda harga

Salah satu perkara yang paling penting Anda dapat menterjemahkan dalam "KEHIDUPAN" adalah "ULTIMATE HYPER-MARKET". Setiap PERKARA yang ditawarkan di dalam 'Hyper-Market Kehidupan' adalah MATLAMAT. Setiap matlamat memiliki "HARGANYA" yg tersendiri. Ianya tidak diukur dengan wangringgit tapi diukur dengan "HARGA USAHA" yang dicurahkan.


Untuk mencapai MATLAMAT apapun dalam hidup yang perlu anda lakukan adalah:

1) Tentukan MATLAMAT yang ingin Anda kecapi.
(2)Harus BERSEDIA dan MAMPU membayar harga yang terkait dengan pencapaian MATLAMAT.

Berikut ini adalah contoh untuk menggambarkan bagaimana konsep ini penting dalam dunia nyata ...

Amir telah tertarik untuk menyertai suatu seni beladiri. Setelah menjelajahi pilihan yang tersedia untuk dia, dia memutuskan bahawa dia benar-benar ingin ini adalah untuk mendapatkan talipinggang hitam Karate.

Dengan keputusan yang diambil, Amir memandang ke dalam menentukan 'harga' yang berkait dengan matlamat supaya ianya menjadi satu kenyataan. Ia menemukan bahawa jika menjalani dua sesi latihan 1 setengah jam setiap hari, maka dia akan mengambil kira-kira 4 tahun untuk mencapai talipinggang hitam itu.

'Harga' yang berkait dengan pencapaian matlamatnya itu adalah 624 jam usaha.

Mengetahui harga berkait dengan pencapaian matlamatnya, Amir membuat komitmen secara berterusan, istiqomah untuk membayar harga ini dalam perjuangan untuk membuatkan matlamat itu menjadi kenyataan.

Hari ini saya ingin mendorong Anda untuk berjalan-jalan dalam Hyper-Market kehidupan anda dan membuat pilihan dari "endless goals" yang telah ditawarkan kepada anda.

Setelah anda membuat keputusan, cuba dan mengidentifikasi "Harga Usaha" yang berkaitan dengannya supaya matlamat anda tercapai. Anda mungkin tidak akan mendapat jawapan yang tepat, namun Anda dapat mengukur jumlah usaha yang diperlukan untuk mencapai matlamat itu.

Akhirnya, setelah Anda memilih matlamat Anda dan mengidentifikasi tag "harga Usaha" anda maka bersedialah untuk membayar tanda harga tersebut dan MULAI HARI INI!!

Insyaallah, Anda benar-benar akan dapat memiliki apapun yang Anda inginkan dalam hidup, selagi mana anda memutuskan apa itu yang Anda inginkan dan Anda bersedia membayar harga usaha yang diperlukan untuk memjadikan matlamat anda satu kenyataan.

berjumpa lagi dilain masa..

Berani Berjuang Mencapai Matlamat!
Breaking Your Personal Best!
Go To The Next Level!

Hayati Klip Ini...Nice Clip To Watch. Inspirasi untuk anda...


Rabu, Ogos 19, 2009

AYAT 1000 DINAR dan DOA MURAH REZEKI

Kepada Pemimpin BIZNET, amalkan Ayat dan doa ini supaya Allah permudahkan rezeki kepada kita dan Allah beri kejayaan kepada kita di dunia & akhirat. Selamat beramal...


===============================================================

Isnin, Ogos 17, 2009

Bersama Para Speaker POWER PACK LEADERSHIP (PPL)



Alhamdulillah! Syukur...Majlis berjalan dengan lancar. Kehadiran peserta melebihi 550 orang. Mereka yang hadir terdiri daripada Millionaire Executive Club, Millionaire Club Member, Penerima Anugerah MGU RM300K, RM100K dan ahli Uptrend2u yang telah mencapai pendapatan sebanyak RM10k.





Hj. S.Amir bergambar kenangan bersama Penceramah POWER PACK LEADERSHIP (PPL) setelah tamat majlis tersebut.

Mr. President En. Gary Gan MasterSifu

- Hujah dan perbentangan beliau sangat menakjubkan. Apa yang boleh dikatakan di sini, beliau amat ikhlas mengajar, mendidik, menegur & membantu semua warga Uptrend2u untuk mencipta kejayaan. Malah nasihat beliau supaya setiap kita sentiasa "MEMECAH REKOD TERBAIK PERIBADI". Jangan mudah rasa selesa dengan kejayaan yang telah dinikmati kerana mencipta kejayaan itu bukan suatu yang sukar @ payah tetapi untuk KEKALKAN kejayaan itu adalah amat sukar. Oleh kerana itulah kita dinasihatkan agar berpegang kepada moto "keramat" BREAKING YOUR PERSONAL BEST itu setiap masa dan setiap perkara yang kita lakukan. Pasti kejayaan yang diluar jangkaan akan berlaku dalam diri kita sendiri.

MEC Jutawan En. Azmi 001

- Beliau menjadi Speaker kedua pada PPL tersebut. Menceritakan nostalgia Uptrend2u bermula pada tahun 2004 sehingga sekarang 2009. Memang sangat luar biasa! Gandingan beliau sebagai 001 bersama pemimpin terawal dan pihak pengurusan telah berjaya meneroka pasaran Malaysia & Global sehingga berjaya melahirkan seramai 62 orang bergelar JUTAWAN hanya dalam tempoh 5 tahun sahaja. Beliau juga menyatakan kenapa sampai kesaat ini beliau masih KEKAL bersama Uptrend2u. Di akhir ceramah, beliau menyatakan satu ungkapan yang penuh bermakna & memberi kesan yang medalam kepada semua warga Uptrend2u. katanya, "SAYA ADALAH NETWORKER 001 UPTREND2U DAN SAYA AKAN PASTIKAN SAYA ADALAH ORANG YANG TERAKHIR YANG AKAN MENINGGALKAN UPTREND2U"... Kami amat berbangga mempunyai seorang 001 yang cool, sempoi, humble, ilmu banyak, tak kedekut, amanah & bertanggungjawab! Terima Kasih atas usaha 001 yang telah memberi ruang kepada insan lain mencipta kejayaan. TQ! TQ!

MEC Jutawan En. Nizam

- Speaker ke-3 PPL. Membentangkan tajuk "PENGURUSAN MASA & KEWANGAN". Sangat detail beliau memberi idea & hujah untuk dinilaikan bersama. Amat jelas apabila beliau menunjukan aliran kewangan "Orang biasa", aliran kewangan "Orang Miskin" dan aliran kewangan "Orang Kaya & Bijak". Contoh2 yang diberikan amat jelas dan senang dipraktikan oleh para peserta. Beliau juga memberitahu kesilapan beliau ketika menguruskan kewangan dan akibatnya beliau terpaksa mengalami 'kejatuhan' ketika berada di puncak kekayaan. Nasihat yang diberikan amat ikhlas agar kita tidak berlaku seperti beliau. Tips-tips yang dikupas membuka idea baru kepada peserta untuk menjadi seorang "SMART PLANNER" dalam pengurusan masa & kewangan. Alhamdulillah! Banyak ilmu baru yang diperolehi. Terima Kasih diucapkan...

MEC Jutawan Tn. Hj. Roshidi

- Speaker ke-4 PPL. Beliau membentangkan tentang "SPIRITUAL OF LEADERSHIP" yang berkaitan "Siapakah Diri Kita". Perbentangan beliau dengan tangisan air mata serta sentuhan jiwa yang telah memberi keinsafan kepada peserta & membongkarkan "bukti" kebesaran & keagungan Allah S.W.T. Lafaz doa yang dimunajatkan oleh beliau menyentuh sanubari setiap peserta... Ya Allah! Makbulkanlah doa kami semua...amin! Laungan takbir "ALLAHU AKBAR!" memecah keheningan suasana. Berzikir "Asma ul-Husna" memberi keinsafan pada diri peserta betapa Agungnya Maha Pencipta. Betapa kerdilnya kita sebagai hamba Allah. Jangan angkuh! Jangan lalai! Jangan Kufur! Kepada Tn Hj, kami ucapkan terima kasih kerana berjaya mengingatkan kami 'siapa diri kami sebenarnya'. Syukron! Jazakallah Khair...

*** Kepada anda yang belum menyertai Power Pack Leadershi (PPL) ini, dinasihatkan agar menyertainya A.S.A.P... Amat rugi jika kita lepaskan ilmu Tuhan ini dengan hanya bayaran serendah RM60 sahaja! Upgrade Your Knowledge! Sesungguhnya martabat orang yang berilmu amat tinggi berbanding dengan mereka yang tiada ilmu.

Info: UPTREND2U LEADERSHIP SEMINAR (5)



POWER PACK LEADERSHIP (PPL)
The Blue Print of Excellent Leadership



Topik: 12 PRINSIP KEPIMPINAN "POWER PACK" (PPL)
Speaker : En. Gary Gan (Presiden UI2U)

(1) Pemimpin PPL Uptrend2u adalah penetap MATLAMAT dan MEMBANTU yang lain untuk menetap dan mencapai matlamat masing-masing.

(2) Pemimpin PPL Uptrend2u mempunyai PERSEFAHAMAN dan KEPERCAYAAN yang KUKUH terhadap "KONSEP 6P" Uptrend2u.

(3) Pemimpin PPL Uptrend2u adalah PEMBINA INSAN dan IMPIAN.

(4) Pemimpin PPL Uptrend2u boleh mengekalkan kecerdasan fizikal, mental serta kesihatan pada tahap yang tertinggi untuk merealisasikan VISI dan MISI masing-masing.

(5) Pemimpin PPL Uptrend2u sentiasa POSITIF dalam setiap situasi dan berupaya menangani segala pertelingkahan serta SANGGUP menghadapi setiap cabaran. mereka mengamalkan sistem QSS (Quick To Listen) & CUS (Comminucate Understand Solve).

(6) Pemimpin PPL Uptrend2u adalah MENTOR kepada rangkaian mereka.
4 ciri seorang "MENTOR UPTREND2U"
  • a) Penjaga budaya & tradisi Uptrend2u

  • b) Memberi ilmu & pengetahuan yang sukar diperolehi

  • c) Mengajar perkara yang perlu diketahui untuk berjaya

  • d) Memiliki keberanian berdepan dengan segala kerumitan (Tahan Lasak)

(7)Pemimpin PPL Uptrend2u berusaha untuk menjadi EXCELLENT dalam 5 perkara berikut:
  • a) ORATOR

  • b) ORGANISER

  • c) MORALIST

  • d) EDUCATOR

  • e) STRATEGIST


8) Pemimpin PPL Uptrend2u sentiasa RENDAHKAN diri, mudah DIAJAR dan sanggup DIPIMPIN dalam berbagai situasi untuk PERKEMBANGAN RANGKAIAN dan Pembangunan Syarikat.

(9) Pemimpin PPL Uptrend2u memiliki 6 "KUASA" berikut:
  • a) Kuasa KETERUJAAN (EXCITEMENT)

  • b) Kuasa KETETAPAN (CERTAINTY)

  • c) Kuasa PERPADUAN (PERPADUAN)

  • d) Kuasa MAKLUMAT (INFORMATION)

  • e) Kuasa KOMUNIKASI (COMMUNICATION)

  • f) Kuasa MOTIVASI (MOTIVATION)

(10) Pemimpin PPL Uptrend2u berkembang secara SISTEMATIK dan memahami setiap 5 tahap keperluan & pembangunan diri dan rangkaian mereka.
  • a) Tahap 1: "YOU ARE THE BOSS" - OWN BOSS

  • b) Tahap 2: TEAM WORK

  • c) Tahap 3: DEPARTMENTAL

  • d) Tahap 4: PERANCANG STRATEGI & KONSULAT

  • e) Tahap 5: PENGURUSAN KREATIF

(11) Pemimpin PPL Uptrend2u MEMAHAMI & YAKIN kepada situasi untuk menjadi PEMIMPIN EXCELLENT.
  • a) Keinginan yang sangat tinggi. Hendaklah tahu kenapa & bagaimana

  • b)Matlamat yang besar (realistik) dan mempunyai impian yang hebat untuk DIRI & JARINGAN

  • c) Memiliki ilmu pengetahuan dan kebijaksanaan berkaitan dengan bisnes Uptrend2u dan mempunyai sikap "NEW GAME - NEW YOU
  • "
  • d) Tindakan yang efektif. Bila upline bertindak efektik, downline akan bertindak efektif.

  • e) Memiliki tabiat yang baik

  • f) Bertanggungjawab & mempunyai moral yang tinggi

(12) Pemimpin PPL Uptrend2u percaya penuh - "UNSHAKEBLE FAITH" kepada slogan Uptrend2u untuk "EMPOWERING PEOPLE" agar "BREAKING THEIR PERSONAL BEST" dan sentiasa "GO TO THE NEXT LEVEL" supaya jaringan berjaya mencapai impian masing-masing.


"TODAY I SHALL BEGIN MY NEW LIFE"
"I SHALL TREAT EVERYDAY AS THOUGH AS LIKE MY LAST DAY
"I AM THE GREATEST! I AM THE BEST PRODUCT IN THE WORLD"

Info: UPTREND2U LEADERSHIP SEMINAR (4)



POWER PACK LEADERSHIP (PPL)
The Blue Print of Excellent Leadership



Topik : KENAPA ANDA PERLU MENJADI PEMIMPIN UPTREND2U???
Speaker : En. Gary Gan (Presiden UI2U)

1) Orang yang berjaya adalah seorang PEMIMPIN.
2) Pemimpin adalah orang yang boleh MEMBANTU dan MENYUMBANG terhadap kejayaan orang lain.
3) Pemimpin boleh mendapat SOKONGAN, sentiasa DIHORMATI serta mendapat PENGIKTIRAFAN yang lebih tinggi.
4) Kejayaan dalam bisnes Uptrend2u bergantung kepada KEBIJAKSANAAN dan KESANGGUPAN seorang pemimpin MEMBENTUK dan MEMBANGUNKAN kepimpinan jaringan untuk kejayaan yang sangat luar biasa atau diluar jangkaan.
5) Pelan HIBRID Uptrend2u memberi ganjaran yang LUMAYAN kepada pemimpin. Kejayaan kepimpinan akan membawa kekayaan. Dengan kekayaan yang diperolehi, pemimpin Uptrend2u akan berubah hidup serta PENCETUS kejayaan rakan niaga yang lain.


Topik : FALSAFAH "POWER PACK LEADERSHIP" (PPL)

  • 1) INDIVIDU YANG BERASAKAN TINDAKAN SERTA HASIL.

  • 2) INDIVIDU YANG MENJADI "ROLE MODEL" ATAU TAULADAN

  • 3) INDIVIDU YANG BERPENGARUH "RESOURCEFUL DAN PENYELESAI SEGALA MASALAH".

  • 4) INDIVIDU YANG MEMPUNYAI STAMINA MENTAL YANG KUAT.

Info: UPTREND2U LEADERSHIP SEMINAR (3)








Topik: 10 KESALAHAN YANG BIASA BERLAKU
Speaker : En. Gary Gan (Presiden UI2U)

1) Selepas SPONSOR, mengharapkan downline boleh terus aktif & berjaya.
2) Mengalami masalah "CASH FLOW" (berbelanja melebihi dari pendapatan yg dijana)
3) Bekerja SEORANG DIRI.
4) Bekerja sehingga "BURN OUT" (sampai tiada waktu rehat, asyik kerja,kerja & kerja)
5) Menggunakan masa untuk BERCAKAP & MELIHAT perkara-perkara yg NEGATIF.
6) BERHENTI belajar, malas dan cepat puas hati.
7) Banyak BERTANGGUH.
8) MENDENGAR & TERTARIK kepada syarikat MLM yang lain (yg belum pasti kejayaannya)
9) Membuat PERBANDINGAN dengan orang lain secara NEGATIF.
10) CEPAT PUTUS ASA tanpa belajar & bertanya.

===============================================================
*** Jika kita bermuhasabah diri sendiri secara positif, pasti kejayaan itu hampir dengan kita. Begitu juga jika kita mengatakan "aku masih belum berjaya" disebabkan banyak kesalahan yang aku lakukan, pasti anda akan mengecapi KEJAYAAN yang CEMERLANG.

Info: UPTREND2U LEADERSHIP SEMINAR (2)








Topik : 6 JENIS KESANGGUPAN
Speaker : En. Gary Gan (Presiden UI2U)

1) Sanggup buat dan terus buat SAMPAI JADI.
2) Sanggup belajar dan terus belajar dengan MINDA TERBUKA dan POSITIF.
3) Sanggup ambil dan beri TANGGUNGJAWAB pada diri sendiri dan rangkaian.
4) Sanggup ambil KEGAGALAN sebagai satu cabaran untuk MENCIPTA KEJAYAAN.
5) Sanggup dengar dan menerima KRITIKAN dan TEGURAN.
6) Sanggup BERKORBAN dan MEMBANTU orang lain walaupun tiada ganjaran secara serta merta.

===============================================================
*** Pesanan Mr. Presiden, sebelum tidur lakukan seperti berikut:
PUJI diri sendiri atas apa yang TELAH DILAKUKAN dan
KRITIK diri sendiri atas apa yang BELUM dilakukan.

Anda akan nampak perubahan dalam diri dan bisnes anda. Jangan membuat sebarang andaian sekarang, kerana anda belum mencubanya. NEVER TRY NEVER KNOW. So, Cuba Try Test tengok!

Info: UPTREND2U LEADERSHIP SEMINAR (1)








Topik : POSISI UPTREND2U MENGIKUT "WAVE" SEJARAH MLM
Speaker : En. Gary Gan (Presiden UI2U)

1930 - WAVE 1 : Single Level Market
1950 - WAVE 2 : MLM Market
1970 - WAVE 3 : Network Market
1980 - WAVE 4 : Global Market
1990 - WAVE 5 : Internet Market
2000 - WAVE 6 :
Investment Market & Concept Plan
2010 - WAVE 7 : UPTREND2U (Multiple Programme)

** Multiple Programme:
1)Single Level pun boleh dilakukan.
cth: Jual LumiGlow, Jug dan semua jenis produk2 uptrend2u.
2)Network Marketing + E-Commerce
3)Menjalankan Bisnes menggunakan "BISNES KONSEP" (Menjana Income di Plan A)
4)Menjalankan Bisnes menggunakan "MLM TRADISIONAL" (Menjana Income di Plan B)
5)LCA - Berbelanja menggunakan "AMBANK PREPAID MASTERCARD" (Menjana Income di Plan C)
===============================================================
Kesimpulannya, Kita sebagai "SMART BIZ-PARTNER" Uptrend2u boleh menjalankan bisnes ini dengan pelbagai cara mengikut kemampuan diri sendiri & mengikut kehendak bakal pelanggan kita.

Oleh itu, tiada istilah kegagalan sekiranya kita memahami konsep bisnes yang diterapkan oleh Uptrend2u. Jadi, sekiranya kita memilih untuk BERJAYA, pasti ada CARANYA, dan sekiranya kita memilih KEGAGALAN, kita sendiri yang merosakkan peluang yang sedang berada di depan mata kita.

Orang lain sedang "PULUN" berusaha & menjana pendapatan yang sangat LUMAYAN. Kenapa kita tidak boleh menjadi seperti mereka? Tepuk dada biar hati berbicara dan kewarasan minda kita berfikir...

Ahad, Ogos 16, 2009

PROMOSI PERCUTIAN UPTREND2U KE PULAU LANGKAWI

JOM CUTI-CUTI MALAYSIA CARA UPTREND2U

Promosi ini bermula dari 1/7/2009 sehingga 31/12/2009.



KUMPUL MATA PROMOSI (MP) ANDA SEKARANG MELALUI:

PELAN A:

(1) Belian Pertama
(2) Repurchase
(3) Introducer

===============================
A- BRONZE = 1 MP
B- SILVER = 3 MP
C- GOLD = 5 MP
D- PLATINUM = 10 MP

(***Pembelian dalam 1 resit / cash sales)
===============================

PELAN B:

(1) Pembelian Peribadi
Setiap 20 IBV (76 MBV) dapat 1 MP.
(***Terkumpul dalam 1 bulan)

TUKARKAN MATA PROMOSI (MP)KE:

(1) 100 MP untuk 1 TIKET PERCUTIAN ke Pulau Langkawi (3D2N)
***Hanya untuk 100 yang pertama yang menebus MP. CEPAT !!!






BONUS !!!

(A) TOP 10 PENGUMPUL MP
Ganjarannya : 10 Unit Laptop HP BIZeBUDDY yang bernilai RM3990.
***10 Ahli yang layak apabila berjaya mengumpul MATA PROMOSI (MP) tertinggi dalam tempoh promosi jualan.







(B) TOP 1 PENGUMPUL MP TERBANYAK
Ganjarannya : RM10,000 TUNAI !!!
***1 Ahli yang layak apabila berjaya mengumpul MATA PROMOSI (MP) terbanyak dalam tempoh promosi jualan.







PERHATIAN !!!
Tuntutan MP bermula pada 1/9/2009 sehingga 28/2/2010

# sila rujuk terma dan syarat.

>>> Kepada AHLI BIZNET, Sila Kumpul MP Anda Dari Sekarang !!! Kita Pergi Bercuti Bersama-sama. Haaa...Tunggu Apa Lagi??? Jom PULUNNNN !!! PULUNNNNNNN !!!!

Pendapat saya... KELEBIHAN & KEHEBATAN promosi ini ialah anda akan dapat:
(1) BONUS PENAJAAN yang LUMAYAN !!!
(2) BONUS MGDB (Pairing) yang LUMAYAN !!!
(3) PERCUTIAN ke PULAU LANGKAWI (3D2N)

Lagi Sekali, Nak Tunggu Apa Lagi??? Jom PULUNNNN !!! PULUNNNNNNN !!!!

FIKIRKAN TAK BOLEH ??? Hmmmm....

"AKU TAK BOLEH LAAA...."
"MEMANG TAK BOLEH LAAA..."
"AKU TAK BOLEH BUAT LAAA..."
"ISH!! SUSAHNYA...TAK BOLEH LAA..."


Perasaan ini sering berada pada majoriti masyarakat. Ramai memandang rendah dengan kebolehan diri sendiri- perasaan fikirkan tidak boleh.

Perasaan ini adalah perasaan yang sering bercakap pada diri sendiri bahawa "Saya tidak boleh melakukannya. Saya akan gagal". Setiap kali peluang atau keadaan hadir didepan anda, pemandangan anda menjadi kelabu dengan fikiran tidak boleh ini.

Pakar psikologist, Abraham Maslow mengatakan; memandang rendah dengan kebolehan sendiri terjadi adalah kerana secara sedar ataupun tidak, seseorang itu telah menerima di fikirannya bahawa tiada apa yang dia boleh lakukan untuk mengubah keadaan dirinya.

Teringat saya dengan cerita Eddy Murphy The Nutty Professor (di mana Eddy Murphy menjadi seorang yang gemuk Professor Sherman) dan ketika beliau ingin menurunkan berat badannya, beliau ke gym dan bersenam sambil berkata "Yes I can!... Yes I can!".

Anda juga perlu menjadi seperti ini (bukan menjadi gemuk!). Setiap kali anda ingin membuat perubahan kepada diri anda, lawan fikiran dalaman anda yang sering Mengatakan "tidak boleh" kepada "SAYA BOLEH! SAYA BOLEH! PASTI BOLEH!!!".

Teknik melawan fikiran tidak boleh ini dinamakan affirmation dan walaupun bunyi kelakar (corny), ia amat efektif. Ulangkan dengan mengucap "Saya boleh" berkali kali... perlu ucapkan! Bukan cakap dalam hati sahaja...luahkan!

Saya pula selalu membayangkan Professor Sherman setiap kali! Mesti saya tersenyum ketika berhadapan dengan keadaan "Fikirkan Tak Boleh".

"...JIKA KAU FIKIRKAN KAU BOLEH,
PASTI KAU BOLEH MELAKUKAN.
JIKA KAU FIKIRKAN RAGU-RAGU,
USAHAMU TIDAK MENENTU..."

Sabtu, Ogos 15, 2009

Mengejar MATLAMAT Bagaikan MENDAYUNG Sampan

PEMIMPIN BIZNET YANG DIKASIHI & DIHORMATI...

MATLAMAT ! Matlamat ni, apa yang kita bayangkan adalah seperti kita sedang mendayung sampan di tengah lautan. Di mana, kita boleh lihat satu pulau yang berhampiran. Kita dayung dengan kuat untuk menghala ke pulau tersebut. Dayung memang kuat, maklumlah, kita sorang-sorang je mendayung.

Tiba-tiba, datang ombak... menolak sampan kita ke arah lain. kita lawan ombak tersebut dengan menambahkan lagi kekuatan mendayung. Tetapi, ombak menolak lagi... lagi kuat kita dayung ke arah pulau itu, makin kuat pula ombak menolak kita ke arah lain...

Sampai, kita give up... and kata... alamak! susahnya nak capai pulau yang tu... takpe lah. kita ikut je ombak ni dan cuba cari pulau lain pula yang lebih mudah.

Tanpa mengetahui bahawa, nanti ke arah pulau yang baru, pastinya ada juga ombak yang akan menghalang dan membawa kita ke arah yang lain.... dan lain... dan lain...

Memang ini sering terjadi. Matlamat yang kita lihat sememangnya jelas. Saya percaya anda yang membaca, anda mempunyai matlamat hidup dan kewangan yang jelas terutama setelah kita join Uptrend2u. Tetapi, akibat "ombak" yang sering menganggu kita dalam mencapai matlamat tersebut, sering kali, kita terbawa kearah yang lain... sehingga tak tercapai satu pun matlamat kita yang boleh dibanggakan.

Oleh yang demikian, dayunglah sampan itu sampai tiba ke destinasi yang anda nak tuju. Maksudnya, jalankan bisnes ini dengan bermatlamat dan kecapi matlamat itu sampai ianya betul-betul berada di depan mata. Bukan suatu perkara yang mustahil.
apa yang penting, "TERUSKAN MENDAYUNG SAMPAN, SAMPAI TIBA KE PULAU YANG ANDA TUJUI. DON'T GIVE-UP!!!"....Selamat Maju Jaya!

Jumaat, Ogos 14, 2009

LEADERSHIP SEMINAR 16 OGOS 2009



PERHATIAN KEPADA PEMIMPIN BIZNET YANG DIHORMATI...

LEADERSHIP SEMINAR
TOPIK: LEADERSHIP, KEKUATAN DALAMAN, KESETIAAN & PENGURUSAN KEWANGAN

Tarikh: 16 Ogos 2009
masa : 11am - 8pm
Tempat : Dewan MCA Jalan Ampang.
Tiket: RM60 sahaja (dahulunya RM250!)


Speaker:
(1) Mr. Presiden
(2) MEC Azmi 001
(3) MEC Hj. Roshidi
(4) MEC Nizam

*** HARI TERAKHIR PENDAFTARAN PADA 14 OGOS 2009 (JUMAAT)

# V.I.P Seat untuk anda yang telah menjana lebih dari RM10,000.
# Penerima Anugerah MGU '07 & '08 (MEC,MCM, 100K-300K)Harga 50% diskaun!

*** Kepada anda yang ingin "UPGRADE KNOWLEDGE, IMPROVE SKILL & CHANGE ATTITUDE" dipersilakan menyertai seminar tersebut. Semuanya adalah untuk kebaikkan diri anda & perniagaan anda sendiri. SELAMAT MENDAFTAR & SELAMAT MAJU JAYA! WS...

Khamis, Ogos 06, 2009

KHAS KPD ANDA YG DIHORMATI & DIKASIHI

Blog ini dicipta untuk kemudahan BIZNET SUCCESS TEAM mendapat informasi terkini dan juga ILMU, TEKTIK, TAKNIK & SKILL yang akan dikongsikan dari masa ke semasa. Mudah-mudahan blog ini memberi manfaat kepada kita semua untuk mengatakan "YA! KEJAYAAN AKAN MENJADI MILIK KITA!" amin...

D: DOA
U: USAHA
I: ISTIQOMAH
T: TAWAKKAL

Insyaallah, akan berbuah hasilnya...lumayannnn!!!

ikhlas,
HJ SYAHAIRI AMIR
BIZNET SUCCESS TEAM FOUNDER

GOLD POWER MR. PRESIDEN (6/8/2009)

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!
Perjumpaan ini diadakan pada 6/8/2009.
Tema pakaian adalah berbaju putih. Begitu dalam maknanya...
Bermula jam 9.00pm. Tamat pada jam 12am.
Mr Presiden begitu semangat & ikhlas memberi ilmu kepada kami semua. Terima kasih MasterSifu.

Alhamdulillah, majlis berjalan seperti yang dirancangkan. Terima Kasih atas sokongan anda terutama kepada BIZNET SUCCESS TEAM yang mengambil berat tentang "POWER OF KNOWLEDGE". Moga kita beroleh kejayaan dalam masa yang singkat. Teruskan perjuangan! Perjuangan kita baru bermula.... SELAMAT MAJU JAYA!!!

Rabu, Ogos 05, 2009

GOLD POWER MR. PRESIDEN

PERHATIAN !!!
Kepada anda Biznet Success team... sila hadiri,

GOLD POWER Mr. PRESIDEN UI2U
Tarikh: 6 OGOS 2009
Masa : 8.30 malam
Tempat : Tingkat 16, Menara Choy Fook On (HQ LAMA)
Tema Pakaian : Berbaju PUTIH

jadi, kepada anda BIZNET LEADER wajib menghadiri perjumpaan tersebut.

"langkah pertama adalah langkah yg sukar hendak dilakukan. tapi bagi mereka yang mampu melakukannya, ia akan bertemu satu jalan yg amat istimewa"

see you there!

Selasa, Ogos 04, 2009

PRODUK TERBAIK UNTUK MENGELAK DIJANGKITI H1N1

"MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI"

"SETIAP PENYAKIT ADA UBATNYA, KECUALI MATI" Sabda Rasulullah SAW.



IMMUNA














Asas Kesihatan Sempurna Ialah Sistem Imun Yang Mampan

Penyakit adalah kesan daripada sistem imun yang lemah. Selalunya, gejala-gejala penyakit ini dianggap sebagai perkara biasa. Hakikatnya, kualiti hidup boleh diubah.

Adakah anda mengalami masalah ini:
-Sering letih dan tidak bermaya.
-Kurang stamina.
-Kurang bertenaga.
-Sering mendapat selsema dan atau sakit tekak.
-Masalah penghadaman atau perut.
-Tekanan darah tinggi.
-Masalah pernafasan dan alahan.
-Masalah berat badan.
-Kulit tidak sihat atau rambut kurang bermaya.
-Sakit-sakit badan.
-Sukar memberi tumpuan.

Tingkatkan kesihatan dan nikmatilah hidup yang lebih ceria dengan Immuna.

Immuna Adalah Makanan Terunggul Dan Pelindung Pertama Kepada Kehidupan

Berkualiti Immuna menggunakan kemajuan sains terkini untuk membekalkan Laktoferin dan Kolostrum di dalam satu dosej sinergi bagi meningkatkan sistem imun kita.

Immuna memantapkan kesihatan di tahap sel bagi menghadapi tekanan, kesan pengoksidaan metabolisma radikal bebas, toksin alam sekitar, mikrob dan virus, tumor dan pelbagai jenis penyakit.

Immuna merangsang keseimbangan dalam fisiologi untuk penyelesaian sebenar: samalah seperti menyiram air pada akar pokok, supaya pokok itu dapat tumbuh subur.

================================================================


















AIR ANTIOKSIDAN BERALKALI BIOCERA

Kenapa Air Beralkali Penting Terhadap Kesihatan?

Tubuh manusia berfungsi pada tahap optima apabila berada dikeadaan yang tidak terlalu berasid juga tidak terlalu beralkali. Malangnya, kebanyakkan dari kita mempunyai tubuh berasid disebabkab oleh pemakanan, minuman, dan stress dan pencemaran.

Paras keasidan ataupun kealkalian di ukur dengan nilai “pH”, bermula daripada 0 sehingga 14. Nilai pH 7 adalah neutral, kurang daripada 7 dikatakan berasid, lebih daripada 7 pula beralkali. Menurut teori fisiologi manusia, paras pH sihat adalah di antara 7.35 – 7.45.

Untuk memelihara nilai pH sihat ini, para profesional kesihatan menyarankan supaya mengambil makanan yang membuat nilai pH tubuh berada di dalam keadaan beralkali seperti sayur-sayuran dan buah-buahan, bersenam secara tetap, mengamalkan gaya hidup sihat dan mengambil minuman beralkali.

Faedah-faedah Air Antioksidan Beralkali BIOCERA:
-Menyingkirkan bahan-bahan metabolik berasid daripada sel-sel tubuh.
-Membekalkan garam mineral menyokong kesihatan seperti Kalsium, Kalium, Sodium, Magnesium kepada tubuh.
-Mengandungi ion hidrogen aktif sebagai sumber antioksidan.
-Mengandungi gugusan molekul air yang kecil (51.497 Hz), dapat menghidrat tubuh tiga kali ganda daripada gugusan air biasa.
-Memudahkan penyerapan khasiat makanan dengan lebih berkesan.
-Menggalakkan kesejahteraan hidup dengan membantu menyeimbangkan nilai pH tubuh.

Pengiktirafan Sistem Penapisan Air Antioksidan Beralkali BIOCERA:
Sistem penapisan air antioksidan beralkali BIOCERA diperakui secara rasmi oleh US Food and Drug Administration (USFDA) dan The Water Quality Association (WQA). Sistem penapisan ini juga merupakan sistem penapisan air yang pertama di dunia menerima pengiktirafan daripada The Korean Food and Drug Administration (KFDA) sebagai alat medikal yang membekalkan air beralkali (nilai pH 8.5-9.5) serta kaya dengan antioksidan. Ditambah lagi dengan gugusan airnya yang lebih kecil((51.497Hz) daripada air biasa, air ini membantu menghidrat sel-sel dengan lebih berkesan.

LIVE MUST GO ON

Salam Kecerian kepada semua Pemimpin Biznet Success Team Malaysia, Indonesia, Singapura & Brunei.

blog ini saya akan paparkan kepada anda semua tentang berita-berita terkini, aktiviti, info-info atau apa jua yang saya rasa bermanfaat, saya akan muatkan dalam blog ini. harapan saya agar ianya memberi manfaat dan membawa kesan positif kepada diri kita.

selamat membaca! jangan lupa... Breaking Your Personal Best & Go To The Next Level!!!

ikhlas,
Haji Syahairi Amir
Biznet Success Team Founder